KapitalVin

Druer · VinBibel · Hvite druer

Trebbiano

Publisert:21. mars 2018

Ja, her er den: Verdens mest høyproduktive vinranke. Det er vanskelig å komme utenom den i Italia der den opptrer i mange men overalt produktive skapninger som Trebbiano

Ja, her er den: Verdens mest høyproduktive vinranke. Det er vanskelig å komme utenom den i Italia der den opptrer i mange men overalt produktive skapninger som Trebbiano, og som Ugni Blanc i Midi, St. Emilion i Cognac og under mange andre navn over hele verden. Om man skal forstå hvorfor Trebbiano spiller så stor rolle i dag må en legge et historisk perspektiv til grunn. Det fins mange teorier om hvordan navnet har oppstått, men alle er enig om at den har sin opprinnelse i Italia. Det kan godt dreie seg om Trebulanum, som Plinius nevner i sin Historia naturalis. Han forbandt den med Campania, og det er mye mulig at det var de romerske legionærene som spredde den over hele Italia.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn