KapitalVin

Druer · VinBibel · Hvite druer

Pinot Gris

Publisert:21. mars 2018

Pinot Gris er en druevariant av Pinot Noir som dyrkes over hele Europa selv om den utgjør en liten andel av den totale vinproduksjonen.

Pinot Gris er en druevariant av Pinot Noir som dyrkes over hele Europa selv om den utgjør en liten andel av den totale vinproduksjonen. Det meste med den preges av manglende stabilitet. Den har forskjellige navn, kan være svært vanskelig å dyrke og danner grunnlag for ulike vinretninger. Den blir kalt Tokay i Alsace – men er ikke den samme druen som blir kalt Tokay i Ungarn. Den er ikke Italias Tocai, og den har heller ikke noe å gjøre med den vinen Australierne kaller Tokay. I Italia blir den kalt Pinot Grigio, i Tyskland Rülander eller Grauburgunder, i Sveits og Ungarn Malvoisie de Valais. I Alsace må vinene kalles enten Tokay Pinot Gris eller ganske enkelt Pinot Gris.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn