KapitalVin

Druer · VinBibel · Røde druer

Gamay

Publisert:21. mars 2018

Vi tør påstå at ingen annen drue er så klart identifisert med en enkelt vinstil som Gamay er med Beaujolais.

Vi tør påstå at ingen annen drue er så klart identifisert med en enkelt vinstil som Gamay er med Beaujolais. Ingen fransk vinregion er så tro mot én eneste druesort som Beaujolais, der over 98 % av druestokkene er Gamay og hvor den er den eneste tillatte druetype for røde viner. Dens egentlige navn er Gamay Noir à Jus Blanc. Gamay er kresen når det gjelder vekstforhold, den blomstrer og modner tidlig som igjen kan være en risikofaktor for frostskader. Den gir vanligvis rikelig utbytte og må holdes under streng vekstkontroll for å levere god konsentrasjon og nødvendig kvalitet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn