KapitalVin

Druer · VinBibel · Hvite druer

Aligoté

Publisert:21. mars 2018

Aligoté har vært dyrket i og rundt Bourgogne i århundrer og var betydelig mer verdsatt enn den er i dag da høyere avkastning betydde mer en kvalitet

Aligoté har vært dyrket i og rundt Bourgogne i århundrer og var betydelig mer verdsatt enn den er i dag da høyere avkastning betydde mer en kvalitet. Burgunds andre hvite drue Aligoté kommer langt etter Chardonnay både i berømmelse og plantet areal, i hvert fall i Frankrike. Størstedelen dyrkes i Côte d’Or men den har tapt betydelig areal i forhold til Chardonnay. Med tanke på hvor mye bedre pris dyrkerne får for Chardonnay er det uforståelig at den dyrkes i det hele tatt i Burgund.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn