Kapital

Anbefalt · Kvikkleireraset på Sørum tok livet av tre litauiske skogsarbeidere

Ulovlig utfylling kan ha utløst raset

Fant traktor, savner to døde: Kapital avslører at Norsk Gjenvinning dumpet jordmasser ulovlig på området der kvikkleireskredet i Sørum gikk i 2016. Det kan ha vært en utløsende årsak til raset, der tre arbeidere omkom.
Publisert:16. april 2018

Omfattende utfylling av eksterne jordmasser på kollen der raset gikk kan ha vært en utløsende årsak til leirraset på Sørum i Akershus i fjor. Hverken grunneier eller faglig ansvarlige Norsk Gjenvinning hadde tillatelse til å ta imot ekstern masse her. Men det kan ha vært god butikk.

Denne artikkelen sto på trykk i Kapital 24.august 2017 (Kapital 14/2017).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn