KapitalVin

Listen er imponerende.  En topptung auksjon med et stort utvalg av modne viner skriver Vinmonopolet i en pressemelding.  En liten milepæl er også nådd for å kunne få tak i vin om ikke du bor i Oslo. Vinauksjonen åpner for henting på Vinmonopol i Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund, Sandefjord og Hamar. 

Annonse

1387 flasker skal auksjoneres bort.

Vinmonopolet har vurdert alle flaskene til en verdi av  kr. 2.883.025,-. Snittvurderingen ligger rekordhøyt, med over 2000 kr pr flaske. Alle prisklasser er representert, og 164 flasker har en verdivurdering på 500 kr eller mindre pr flaske.  Årgangsvinene strekker seg fra 1892 til 2015, og snittalderen på objektene er rundt 20 år. De dyreste objektene på denne auksjonen er Chateau Mouton Rothschild 1945 til 80.000 kr, etterfulgt av DRC Romanee-Conti fra 1989 og 2004 til 75.000 kr. 

Frankrike leder an

Frankrike er sterkest representert med 484 flasker. Bordeaux står for 202 av dem. Flaskealderen strekker seg til 109 år med et gjennomsnitt på 30. I tillegg til mye modent finnes det et godt utvalg fra årgangene 2009 og 2010. Alle førstevekstene er representert, Mouton Rothschild med hele 31 årganger. 15 av objektene er fra legendariske 1961, inkludert alle førstevekstene, samt blant annet Petrus, Cheval Blanc og la Mission Haut-Brion. Petrus er totalt representert med 19 flasker.
 

Fra Burgund vil 162 flasker bli auksjonert bort. Av disse er 79 grand cru viner og 65 premier cru.  Domaine de la Romanee-Conti er mest representert med 23 flasker, etterfulgt av Lucien le Moine, Domaine Leflaive og Roumier. 55 andre produsenter er også på listen, herunder ettertraktede navn som Armand Rousseau, Leroy, Comte Liger-Belair, Comtes Lafon, Fourrier og Anne Gros. Champagne er godt representert med 43 flasker. Nesten alt er modne viner, og vi finner toppviner fra produsenter som Salon, Krug, og Bollinger. 

Rhonedalen er representert med 63 flasker, jevnt fordelt mellom nord og sør. Clos des Papes, Chapoutier, og Beaucastel er best representert, men vi finner også ettertraktede produsenter som Chave, Chateau Rayas, og Jamet. Totalt er det 88 italienske viner på auksjonen, hovedsakelig fra Piemonte. Et godt utvalg magumflasker fra ettertraktede produsenter som Giacomo Conterno, Giuseppe Mascarello og Sandrone. Produttori del Barbaresco og Gaja er også godt representert i listen.

Fra Tyskland er det 30 flasker. Keller dominerer det tyske utvalget, og vi finner denne gang også toppcuveen G-Max. Det meste av de resterende flaskene fordeler seg på Spania (21), Portugal (14), og USA (19). Godbiter fra Vega-Sicilia, Pingus og flere flasker gammel madeira skal auksjoneres bort frem til siste auksjonsdag 26 april.  

Kilde: Vinmonopolet / Blomquist

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn