KapitalVin

KapitalVin · Vintipset:

Lett og fruktig fra Tariquet

Familen Grassa hjem i Gascogne
Publisert:30. april 2019

Vinene fra Domaine du Tariquet er kjent for den rene, friske frukten de lokale druene i regionen Gascogne er så kjent for. 

Familen Grassa  var de innom både sirkus, bjørnetemming og jakten på lykken i ”the Big Apple” før de vendte nesten mot hjemlige trakter på landsbygden i Gascogne. Her startet ekteparet produksjon av det gylne brennevinet Armagnac i 1912.  Hvitvin kom mye senere.  Først på 80-tallet så de første flaskene med frisk og saftig hvitvin dagens lys fra familen Grassa i Gascogne. I dag er det tredje generasjon hos Tariquet som  fører tradisjonene videre. Den unge generasjonen Grassa er opptatt av å ta vare på naturen og å drive bærekraftig jordbruk. Deres filosofi er å lage vin i balanse med naturen. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonné-prinsippet, noe som betyr at de er forsiktige med hva de bruker i behandlingen av vinmarkene så vel som i produksjonen av vinen. 

Deilig og forfriskende som aperitiff, til skalldyr og lettere fiskeretter med grillede grønnsaker eller salater.  Kan også brukes med hell til lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes ung og fersk. 

Tariquet Chardonnay

2017, 86C

Annonse

Lys grønngul farge. Fruktdrevet, gul frukt, sitrus på duft. Fruktig og enkel

Les mer
  • Fisk, Skalldyr Passer til
  • Chardonnay, Chardonnay Drue
  • Frankrike, Sørvest Område
  • Ch. du Tariquet Produsent

Les også:

Konsulenter fra all-time high til kamp for livet:

– Jeg vil fighte for businessen

Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 

7 min lesetid

Andre leser også: