Kapital

Næringsliv ·  Venter lave priser i flere år:

Coronasjokk i gassmarkedet

Ubalanse: Norge er verdens tredje største eksportør av naturgass, og rammes således av fallende etterspørsel. Her fra Aasta Hansteen, som produserer gass for det britiske markedet. Roar Lindefjeld/Bo B. Randulff/Equinor Roar Lindefjeld/Bo B. Randulff/Equinor
Publisert:22. mai 2020

Et coronanedstengt Europa etterspør mindre naturgass, hvilket har bidratt til at prisene har falt til rekordlave nivåer. De økonomiske konsekvensene rammer både Norge og norsk næringsliv.

Oljeprisfallet, som blant annet skyldes de strenge tiltakene som er innført for å begrense coronapandemien verden over, har skapt store overskrifter den siste tiden. Mindre omtalt, men like fullt med alvorlige konsekvenser for norsk økonomi, er den lave prisen på gass.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn