Kapital

Næringsliv ·  Samarbeidspartnere og ansatte fikk aldri betalt:

Finanscowboyens diamantfeber

Mange jern i ilden: Finanscowboyen Per Morten Hansen ble før jul siktet av Økokrim for deltagelse i en hvitvaskingssak. Det viser seg at han har hatt mange jern i ilden de siste årene. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:30. april 2020

Den straffedømte finanscowboyen Per Morten Hansen var i 2019 initiativtager til et diamantprosjekt i Sierra Leone. Hansen trakk seg rett før lisenssøknaden, og samarbeidspartnere ble sittende igjen uten én krone for strevet. 

Tidligere riksdagsmedlem for Moderaterna i Sverige, Jörgen Andersson, er noe ubestemt i sin beskrivelse av Per Morten Hansen. Det svinger kjapt mellom dyktig og udugelig, men at han fortjener betegnelsen finanscowboy iallfall, er han klar på.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn