Kapital

Næringsliv ·  Amerikansk økonom om USAs utfordringer:

– Trump har som Hitler en viss karisma

Karismatisk vinner: Den amerikanske økonomen Daron Acemoglu mener at Donald Trump treffer sine kjernevelgere med en blanding av god gammeldags karisma og angrep på utsatte grupper. ALEXANDER DRAGO Reuters
Publisert:9. mars 2020

Den amerikanske økonomen Daron Acemoglu mener at med Donald Trump som president er ikke USA godt nok rustet til å holde følge med Kina i kampen mellom to politiske systemer. 

Daron Acemoglu, 52, stammer fra Armenia og underviser ved det prestisjefylte Massachusetts Institute of Technology – også kjent som MIT. Sammen med sin kollega James A. Robinson forsker han på forholdene som kan skape langsiktig velstand. I fjor sommer ble han tildelt en pris fra Kiel Institute for the World Economy, sammen med blant annet den tidligere tyske finansministeren Manfred Schäuble. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn