Kapital

Næringsliv ·  Høringsnotat:

Kildeskatt på renter og royalty

På høring: Nå har Finansdepartementet, her ved finansminister Jan Tore Sanner, kommet til at kildeskatt på renter og royalty bør innføres, og har sendt ut et høringsnotat om saken. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:30. mars 2020

Finansdepartementet foreslår kildeskatt på renter og royalty, og kanskje også på visse leiebetalinger, i et høringsnotat som har vært underveis lenge.

Kildeskatt er den vanlige betegnelse på inntektsskatt som debitors hjemstat pålegger en kreditor i utlandet. Om en norsk debitor betaler gjeldsrenter til en kreditor i utlandet, kan utlendingens renteinntekt tenkes å bli skattepliktig i Norge. Termen “kildeskatt” knytter an til at beregningen og innkrevningen av skatten i praksis skjer ved at debitor trekker skatten fra rentebeløpet og betaler skatten til staten, mens kreditor får nettobeløpet etter skattetrekket utbetalt. Beregning og innkrevning skjer altså ved kilden.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn