Kapital

Investor · Analytikerkræsjet:

Equinor – opp eller ned?

Foto: Iván Kverme NTB scanpix
Publisert:5. mars 2020

Er det på tide å laste opp med Equinor-aksjer?   

På Oslo Børs fillesristes investorene, inkludert aksjonærene i Equinor som i skrivende stund må forholde seg til en aksjekurs som har kommet ned med godt over 15 prosent siden årsskiftet – klart svakere enn utviklingen ellers på Oslo Børs. Og nå i februar har aksjekursen vært særlig under press og prestert rundt fem prosent svakere enn snittet av sammenlignbare selskaper, en utvikling som har sendt selskapets markedsverdi ned til godt under 500 milliarder kroner. Mye av nedgangen kan naturligvis forklares med seneste tids massive oljeprisfall, en nedtur som særlig reflekterer en frykt i markedet om at etterspørselen globalt vil komme under voldsomt press i ly av det globale virusutbruddet. Men selskapets fjerdekvartalsrapport ble heller ikke mottatt med den helt store euforien, og flere analytikere har valgt å sette Equinor på sine holdanbefalingslister – litt også i frykt for at europiske gasspriser kan komme til å holde seg lave gjennom hele 2020 i tillegg til at selskapet kan bli tvunget til å foreta tunge klimainvesteinger, hvilket vil kunne hemme evnen til å skape nye sterke aksjonærverdier. Men seneste tids kursfall gir investorene nå en god kjøpsanledning, mener andre analytikere, og peker på at selskapet på ingen måte prises til noen avskrekkende nivåer. Kjøp Equinor-aksjen, poengterer de – og viser blant annet til at det til tross for seneste tids oljeprisfall fortsatt ligger an til attraktive utbytter. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn