Kapital

Ekspertene Kapital har vært i kontakt med mener at Øystein Stray Spetalen, Arne Fredly og Jan Haudemann-Andersen er de viktigste bjellesauene på Oslo Børs, og at det kan være lurt å følge med på det denne trioen foretar seg i aksjemarkedet.

Annonse

 – Man ser åpenbart en effekt når Spetalen kjøper eller selger. Mediene skriver om det, så han får ekstra oppmerksomhet. Han er kjent for å være ekstremt kompetent og en skarp mann som mange hører på, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet.

Richard Paulsen, CEO i Arcane Media og Arcane Crypto, samt fast blogger på Nordnet, mener også det kan være lurt å følge bjellesauer:

– Personlig tror jeg man skal ha respekt for erfaring, kunnskap og kapital. Mange av investorene på Oslo Børs er flinke, og det vil kanskje gi bedre odds for å lykkes ved å følge dem enn ved å gjette på egen hånd. Gitt at man ikke selv besitter en god analyse, sier Paulsen.

Men kan vi teste hvor smart det egentlig er å dilte etter bjellesauene? Kapital har gått igjennom de større transaksjonene til Spetalen, Fredly, Haudemann-Andersen, samt Ivar Løge, Torstein Tvenge og Ketil Skorstad det siste året. Foruten Skorstad er de alle å finne blant Norges 400 rikeste, og alle er de kjent og mye omtalt for sin aksjetrading.

Med utgangspunkt i kjøpene disse seks bjellesauene har gjort i 2019 og hittil i 2020, har vi satt sammen en “bjellesau-portefølje”med aksjer disse fortsatt eier ifølge siste tilgjengelige aksjonæroversikter. Porteføljen består av Carasent, Norske Skog, Okeanis Eco Tankers, Pareto Bank, Scatec Solar og Vaccibody (se tabell).

Fremover vil vi dermed kunne følge tett hvordan bjellesauene gjør det i et krevende marked preget av virusfrykt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn