Kapital

Eiendom ·  Teknologi for både kjøper og selger:

Kraftig vekst i proptech-markedet

Publisert:12. februar 2020

Med flere og flere teknologiske hjelpemidler på plass er proptech på god vei til å etablere seg også i eiendomsbransjen. Og da handler det ikke bare om kjøp og salg av et hus eller en leilighet via nettet, men en raskt voks­ende bredde av løsninger for både private brukere og ­eiendomsutviklere.

Og proptech er langt fra nytt, selv om selve begrepet først begynte å ta form for noen år siden. Bare se på Airbnb, i høyeste grad et proptech-selskap, men det store flertallet av selskaper under denne paraplyen er relativt nye virksomheter – gjerne oppstartsbedrifter. – Proptech definerer selskaper som tilbyr teknologisk innovative produkter eller nye forretningsmodeller for eiendomsmarkedene, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norsk Eiendomsmeglerforening (NEF).


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn