Kapital

Norge vil innen utgangen av 2020 trolig ha blitt det minste markedet for den norske utleiekongen Ivar Tollefsen. Siden hans svenske eiendomsselskap Heimstaden fikk med seg eksterne eiere i 2013, har Tollefsens selskapssystem vokst i rakettfart utenfor Norges grenser.

Annonse

– Det blir ingen større ekspansjon i Norge. Derimot ser vi at Heimstaden kan fortsette å ekspandere i både Sverige og Danmark. Finland kan også være et interessant land å gå inn i, sier svenske Patrick Hall, som har vært administrerende direktør for Heimstaden siden 2003.

– Det gjelder bare å finne noe som passer, og som er stort nok så vi kan bygge en lokal organisasjon og jobbe med kundeopplevelsen, fortsetter Hall.

95.000 leiligheter

Det aller siste milliardkjøpet foreløpig kom i januar i Tsjekkia, da Heimstaden Bolag betalte nær 13 milliarder kroner for eiendommene til det tsjekkiske eiendomsselskapet Residomo. Etter dette kjøpet kontrollerer nordmannen Tollefsen nå vel 95.000 leiligheter fordelt på seks land. I snitt bor det litt over to personer i hver leilighet.

– Dersom vi tar med Tsjekkia, så har vi cirka 200.000 boende i Heimstaden Bostads leiligheter i seks europeiske land, sier Hall.

Kapital skriver “kontrollerer”. For prisen Tollefsen har vært nødt til å betale for sin vanvittige vekst de siste årene, er å gi fra seg eierandeler til svenske forsikringsselskaper og pensjonskasser.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn