Kapital

“Den gylne regel” under debatt:

Bør du “elske din neste som deg selv”?

Bergprekenen: Her lærer Jesus sine disipler bl.a. om Den gylne regel, som i kristendommen opprinnelig stammer fra 3. Mosebok. Maleri fra 1877 av danske Carl Heinrich Bloch (1834-1890) www.freechristimages.org www.freechristimages.org © Hegnar Media
Publisert:6. januar 2020

Nestekjærlighetsbudet – Den gylne regel – er ikke så etisk fornuftig på individplan som mange tror, og er heller ikke dekkende for de ofre dagens samfunn krever.

Nestekjærlighetsbudet fra Tredje Mosebok: “Du skal elske din neste som deg selv” finnes i forskjellige varianter og omskrivningen i de fleste verdensreligioner og etikksystemer. Det kalles også “Gjengjeldelsesprinsippet” og betegnes ofte “Den gylne regel”.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn