Kapital

Næringsliv ·  Om den kommer tilbake:

Når kan ny arveavgift tidligst tre i kraft?

Ny arveavgift? Hvis den rødgrønne bølgen holder seg til neste valg og Jonas Gahr Støre blir landets neste statsminister, er det risiko for at arveavgiften blir gjeninnført. Men det er så godt som sikkert at tilbakevirkning av en evt. ny arveavgiftslov fra 1. januar 2021 vil være i strid med Grunnloven.29 Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:22. november 2019

Den politiske utviklingen har ført til økt sannsynlighet for at arveavgiften kan komme tilbake etter et eventuelt regjeringsskifte i 2021. For de som vil gjennomføre generasjonsskifte uten arveavgift, reiser det seg et viktig spørsmål.

Flere har spurt om arveavgiften kan gjeninnføres allerede fra 1. januar i 2021. I så fall har man bare et drøyt år på seg. Tanken er i og for seg nærliggende, for det er vel kjent at nye regler om inntektsskatt ofte kan gjøres gjeldende fra vedtaksårets begynnelse.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn