Kapital

Norge har bestemt at vi skal ha redusert klimagassutslippene med 45 prosent innen ti år, sammenlignet med 1990. Hele 80 prosent av norske selskaper mener bærekraft er strategisk viktig. Men det er stor forskjell på intensjoner og handling i norsk næringsliv. Det viser SpareBank 1 SR-Banks konjunkturbarometer, hvor 800 bedrifter er spurt om sitt arbeid med bærekraft. Bare 38 prosent av bedriftene svarer at de har gjort endringer i driften på grunn av bærekraftsarbeidet. Det er heller ikke slik at alle lederne ønsker å utvikle seg i en grønnere retning, viser undersøkelsen. Under halvparten, 49 prosent av bedriftene, har intensjoner om å jobbe mer med bærekraft fremover.

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn