Kapital

Livsstil ·  Spansk lovgivning muliggjør lange husokkupasjoner:

Fikk feriehuset kapret

Huset okkupert: Lisbeth Hokholt og broren Jørn Hokholt er stengt ut fra deres felleseide feriehus i Spania etter at husokkupanter har overtatt det.Foto: Privat Privat © Hegnar Media
Publisert:13. november 2019

Et par dager før familien Hokholt i høst skulle dra ned til familiens feriebolig på sørkysten av Spania, kom beskjeden om at huset var overtatt av noen andre. Den norske familien må nå slåss i månedsvis i spansk rettsvesen for å få tilbake huset sitt.

Spisebordstolene deres står ute i sol og regn, dørlåsene er skiftet ut, en pitbull går rundt i hagen, og gateporten er låst med en sykkellås. Alt dette kan Jørn Hokholt, hans kone Vibeke Taranger og hans søster Lisbeth Hokholt bivåne fra den andre siden av gaten av der feriehuset deres ligger i byen Torre del Mar litt øst for Malaga på Spanias sørkyst.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn