Kapital

Næringsliv ·  Har tapt 3,5 milliarder på ett år:

Stjernesmell for stjerneforvalter

Stjernesmell: Den norske hedgefond-stjernen Harald J. Otterhaug har gått på en skikkelig karamell i det internasjonale aksjemarkedet, og tapt halvparten av verdiene i fondet sitt siden toppen i juni i fjor. Foto: Tore Bergsåker
Publisert:18. oktober 2019

Den norske hedgefondstjernen Harald James Otterhaug, som tidligere har oppnådd skyhøy avkastning for sitt fond, har gått på milliardtap det siste året. Fondet hans har halvert seg i verdi siden toppen i fjor sommer.

I årevis gikk verdiene som Harald James Otterhaug forvaltet for norske og utenlandske institusjonelle investorer mer eller mindre rett oppover. Otterhaugs hedgefond “AAM Absolute Return Fond” hadde på topp i fjor sommer rundt syv milliarder kroner til forvaltning. I årene 2015 og 2016 leverte Otterhaug og hans forvalterteam, som har kontorer like ved Slottet i Oslo, avkastningstall på henholdsvis sensasjonelt gode 58,5 prosent og 12,0 prosent. I 2017 gikk det så en god del tråere, med en avkastning på bare 3,4 prosent. Men i fjorårets første ni måneder løsnet det for Otterhaug & Co igjen, med solide 18 prosents oppgang. Så kom imidlertid den internasjonale finansielle tsunamien i siste kvartal i fjor, med kraftig oljepris- og børsfall. Og den herjer fortsatt med det som inntil da var Norges klart mest suksessrike hedgefond.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn