Kapital

Resultatet fra den avsluttende avstemningen overrasket ikke Doyle McManus. Fra presse­tribunen i det amerikanske senatet fulgte Los Angeles Times-journalisten 12. februar 1999 avslutningen av riksrettssaken mot Bill Clinton. 45 stemte for at han var skyldig i å ha løyet under ed, 55 imot. 50 stemte for at presidenten hadde forhindret myndighetenes arbeid, “obstructed justice”, like mange stemte imot. En dom krever at to tredjedeler av senatets 100 medlemmer trykker på ja-knappen.

Annonse

Saken er mest kjent på grunn av forholdet til Monica Lewinsky, men den startet egentlig med Paula Jones. Hun jobbet for Clinton da han var guvernør i Arkansas – og anklaget også den senere presidenten for “sexual harassment”. Både Lewinsky og Clinton ble innkalt til forhør av Jones’ advokater, og da startet egentlig kjeden med løgner og påvirkning av vitner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn