Kapital

Næringsliv ·  Google-skatt:

OECD på banen igjen

Arbeider på høygir: Forslaget er sendt ut på en høringsrunde, og det tas sikte på at OECD, her representert ved generalsekretær Angel Gurría og sjeføkonom Laurence Boone, skal fatte sitt endelige vedtak mot slutten av 2020. Foto: NTB scanpix AFP
Publisert:4. november 2019

Debatten om en Google-skatt ruller videre. Mens enkeltland, også Norge, diskuterer ensidige tiltak, arbeider OECD på høygir for å komme frem til en multilateral løsning. Noe overraskende på mange presenterte OECD et dokument om utviklingen den 9. oktober.

Bakgrunnen er, som kjent, at særlig de store teknologikonsernene betaler lite skatt, både på verdensbasis og i de landene der de selger sine tjenester (markedsstatene), blant dem Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn