Kapital

Siden toppåret 1993 har antallet som dør årlig i Norge gått jevnt nedover på tross av en betydelig befolkningsøkning. En vesentlig årsak er at folk røyker mindre, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). I 2018 døde 40.000 nordmenn, noe som tilsvarer i underkant av 0,8 prosent av befolkningen. Aldri før har en så liten andel av befolkningen dødd i løpet av et år. Likevel var 2018 nok et rekordår, med bransjeomsetning på 1,55 milliarder kroner, ifølge tall fra regnskapsdata-leverandøren Purehelp. Det er en økning på 5,5 prosent fra året før.

Annonse

Bransjedirektør Gunnar Hammersmark i Virke Gravferd tror ikke den jevne omsetningsøkningen bare skyldes at prisene har blitt høyere.

– Bransjen tilbyr flere tjenester enn tidligere. Byråene er jevnt over litt proffere, og fremstår som en totalleverandør overfor kunden, sier han.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn