Kapital

Næringsliv ·  Timeshare-advokater sikrer domfellelser på samlebånd:

Anfi-gruppen etterforskes for svindel

Timeshare-drømmen: Gigantanlegget Anfi del Mar på sørvestsiden av Kanariøyene består av oppunder 1.000 leiligheter. Leilighetene disponeres av 30.000 medlemmer, og rundt 7.000 av medlemmene er norske. © Hegnar Media
Publisert:31. oktober 2019

Timeshare-giganten bak ferieanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria har de siste årene blitt dømt til å betale erstatningskrav i 100-millionersklassen til tidligere kunder. Nå mistenker politiet at to selskaper i Anfi-gruppen kan ha tappet kontoer for å unngå beslag.

Den avdøde entreprenøren Bjørn Lyngs storslåtte sydenvisjon, ferieanlegget Anfi del Mar på Gran Canaria, var i sin tid selve bildet på timeshare-lykke. 869 leiligheter fra 80 til 360 kvadratmeter hviler mot en kunstig strand av importert hvit karibisk sand på den mer skjermede sørvestlige delen av øya. Siden den spede oppstarten på 90-tallet har tusenvis av nordmenn realisert sine feriedrømmer her gjennom timeshare-kontrakter.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn