Kapital

Livsstil ·  Mangler penger til både politi og brannvesen:

Søkkrikt nabolag, lutfattig kommune

Raus eller gjerrig? Knapt noen annen gir mer til veldedige formål enn Bill Gates, men hjemkommunen Medina får bare småpenger. Her er han sammen med regissøren Davis Guggenheim, som har laget den nye serien på Netflix som presenterer Microsoft-gründeren. Saeed Adyani AP
Publisert:4. oktober 2019

I den amerikanske småbyen Medina, like utenfor Seattle, bor Bill Gates og Jeff Bezos, to av verdens rikeste menn. Men nå har kommunen snart ikke mer penger. Hvordan er det mulig?

Penger bråker ikke. Jeff Bezos og Bill Gates bor bare noen hundre meter fra hverandre, i Evergreen Point Road i småbyen Medina, og der er det helt stille midt på dagen. Til og med fuglene i de eviggrønne trærne gir ikke fra seg et pip. Og det er ingen mennesker å se noen steder. De få bilene som kjører langsomt forbi har stillegående elektromotor. Budskapet er tydeligvis veldig enkelt: Vennligst ikke forstyrr.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn