Kapital

Næringsliv ·  Binder rentekostnadene til bærekraftsmål:

Rakettvekst for grønt låneprodukt

​Vil bli grønnere: Yara har satt som mål å redusere klimagassutslippene fra gjødselproduksjonen med ti prosent. Om selskapet lykkes med dette, vil det også få bedre rentebetingelser. Her fra selskapets fabrikk i Glomfjord i Nordland. Erling Voll/Yara ​
Publisert:25. september 2019

Grønne obligasjoner utgjør fortsatt størsteparten av markedet for bærekraftig finansiering. Men det er en annen type grønt lån som øker mest i popularitet, og blant dem som har gått for denne typen finansiering er norske Yara.

Den største veksten innen grønne kapitalmarkedsprodukter finner man innenfor det som på norsk kan omtales som bærekraftige lån, internasjonalt kjent som “sustainability-linked loans”. Disse skiller seg fra grønne obligasjoner ved at rentebetingelsene på lånet er knyttet opp mot et spesifikt mål.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn