Kapital

Næringsliv ·  Skatteetaten hamstrer info om skjulte utenlandsformuer:

På milliardjakt i skatte­paradisene

En liten revolusjon: Skattedirektør Hans Christian Holte betegner CRS-informasjonen som en revolusjon innen det globale skattesamarbeidet. Foto: Håkon Mosvold Larsen
Publisert:24. september 2019

I fjor mottok Skatteetaten informasjon om norske finansielle verdier i utlandet for omlag 270 milliarder kroner. Blant leverandørene er en rekke såkalte skatteparadiser som De britiske jomfruøyer og Bermuda. Snart mottar etaten en ny og større infopakke om nordmenns utenlandsformuer.

Skatteetaten har aldri før fått så mye informasjon om skjulte utenlandsformuer som de gjør i dag. Hittil har Skattedirektoratet mottatt info om norske finansielle verdier i utlandet fra omtrent 100 land. Nå mottar de snart mengder med ny dokumentasjon, denne gang fra flere land.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn