Kapital

Livsstil ·  Han gjorde Bob Marley til reggaens superstjerne:

Musikkens Salvador Dalí

Musikernes musiker: Han har bare én låt som havnet på hitlistene, men fargerike Lee “Scratch” Perry har spilt en svært viktig rolle i utviklingen av alt fra reggae og dub til moderne dansemusikk. Tibor Bozi/Redux Redux
Publisert:13. september 2019

Unesco har gitt reggae status som immateriell kulturarv, og ingen representerer historien så sterkt som Lee “Scratch” Perry. Han er den 83 år gamle stamfaren til dub – en annen musikkstil som også har sin opprinnelse på Jamaica.

Damen ved rattet har en joint i den høyre hånden og smarttelefonen i den venstre. Av og til havner Hyundaien ut på siden av veien og skrenser nesten ut over kanten. Da sukker Mireille (50) og korrigerer med et rykk på rattet slik at SUVen kan presse seg videre fremover på den svingete kystveien. På høyre side ligger Det karibiske hav i måneskinn, til venstre jungelen i totalt mørke.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn