Kapital

Næringsliv · Milliardær Hilde Midthjell om suksessene:

– Kvinner må tørre å tenke stort

Foto: Michael Groth Foto: Michael Groth
Publisert:26. september 2019

Hvis målet er å skape sin egen milliardformue, var Hilde Midthjell (59) den første kvinnen i Norge som lyktes. Her forteller gründeren om hvordan hun gjorde det – og om hva man bør se opp for underveis.

Av de 51 kvinnene på årets 400-rike liste har nesten alle, unntatt Midthjell, Ingunn Tandberg og Eli Sævareid, det til felles at de har arvet betydelige verdier. Mange har forvaltet arven sin godt, men de startet på ingen måte med to tomme hender, slik tilfellet var for Asker-kvinnen som ble gründer allerede som 23-årig medisinstudent. Eventyret begynte med at hun tilfeldigvis ble med en lege-venn på en kongress, hvor hun sjarmerte seg til å få et agentur på hudpleieprodukter fra franske Decléor. 36 år senere er hun inne på Kapitals liste for 12. gang, med en formue på 1,25 milliarder kroner, uendret fra året før.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn