Kapital

De er mest kjent for å stå på en scene og få andre til å le, og har lagt bak seg drøssevis av opptredener på blant annet Latter, Det norske teatret, TV og radio i beste sendetid. Men komikerne har også en mer seriøs side, i hvert fall når det gjelder business. Flere av dem sitter på investeringer i millionklassen innen alt fra eiendom, børs og kryptovaluta til apper, russisk kaviar og travhester.

Annonse

Blant komikerne som satser på investeringer er kjente navn som Thomas Gjertsen, Terje Sporsem, Truls Svendsen, Dagfinn Lyngbø og Jonas Rønning (se tabell). Den av humoristene som blant kolleger omtales som en investeringsguru, er imidlertid Gustav Nilsen. Han har spesialisert seg på parodier og musikalsk humor og er tilknyttet managementet Stand Up Norge, men gjør stor suksess også utenfor scenen.

– Gustav er by far den beste komikeren på investeringer. Han har bygget et imperium, og nesten ingen vet om det. Han er min hemmelige “go-to” når det gjelder investeringer, men nå blir han kanskje ikke så hemmelig lenger, sier komikerkollega Terje Sporsem.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn