Kapital

Næringsliv ·  Lynraskt og uten forsinkelser:

Den smarte byen er helt avhengig av 5G

Luftig 5G: Droner kan få spille en helt annen rolle enn i dag ved hjelp av 5G. Alt fra varehandel til nødhjelp vil få et løft takket være hastigheten og kapasiteten i det nye mobilnettet. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Foto: Shutterstock/NTB Scanpix © Hegnar Media
Publisert:20. september 2019

Uten 5G vil ikke alle mulighetene i fremtidens by – smartbyen – kunne realiseres. Det lynraske mobilnettet med enorm kapasitet skal brøyte vei for enda en rekke med innovasjoner og nye tjenester.

Mange husker med glede hvordan Live Aid-konserten samlet artister på begge sider av Atlanterhavet. Det er nå 25 år siden det ble sendt livemusikk i 16 timer fra Philadelphia og London, og et av høydepunktene var at Mick Jagger og David Bowie skulle synge sammen i en duett. Datidens tekniske begrensninger gjorde imidlertid at det var umulig, og duetten begrenset seg til at Bowie mimet til et opptak som ble gjort på forhånd.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn