Kapital

Yachtmarkedet er sterkest for de største båtene:

Solo-raid mot milliardærer

MY Solo: Det finnes knapt et mer eklatant statussymbol enn en yacht. 72 meter lange Solo kan bli din for drøyt 700 millioner kroner. Mona Holtan Mona Holtan © Hegnar Media
Publisert:29. august 2019

“Rettferdig“ er neppe den mest nærliggende karakteristikken om man ser på fordelingen av rikdom på kloden under ett – og særlig tydelig blir det om man titter inn i eksklusive båthavner. Også der er markedet for de aller største yachtene best.

Tingene vi omgir oss med, utgjør for mange et viktig element i fortellingen om hvem vi ønsker å være. Og vil du meddele verden at du er styrtrik, kan det neppe uttrykkes klarere enn ved å eie en superyacht. Jo, kanskje – om du klasker til med en megayacht!


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn