Kapital

Eiendom ·  I Italia må boligkjøpere gjøre jobben selv:

Lite hjelp å hente på nettet

Hovedhus og gjestehus: I Toscana, 23 km fra Middelhavet ved Pisa, er denne eiendommen som inkluderer fem mål med trær og olivenlund til salgs for tett oppunder seks millioner kroner. Norsk Megling Norsk Megling © Hegnar Media
Publisert:4. september 2019

Nordmenn elsker vinen, maten, naturen og kulturen i Italia, men utvalget på Finn er svært begrenset for støvellandet. Potensielle kjøpere må gjøre mer av jobben på egen hånd.

Eller de kan alliere seg med en megler. – I Italia opererer vi som søkemegler, altså som kjøpers megler. I utlandet er det veldig vanlig, sier eiendomsmegler Agnar Carlsen i Norsk Megling. – Det vil si at vi finner frem til eiendommer ut fra kundens kriterier, pruter og forhandler frem en pris.

I Spania kjøper de aller fleste sin feriebolig ut fra det de finner på nettet, men den modellen fungerer ikke i det hele tatt i Italia. I det fotballgale landet ligger det i skrivende stund 150 leiligheter ute på Finn, det er mindre enn på Kypros, og antallet norske eiendomsmeglere som dekker Italia er også svært begrenset.

Annonse
Les også

Fortsatt stor interesse for feriebolig i utlandet:

Nordmenn trosser ugunstig valutakurs

Amalfi for de kresne

Prisene i Italia har gått ned med mellom 20 og 40 prosent siden 2009. Nedgangen er minst i de store byene og i populære områder som for eksempel Toscana. Det har heller ikke vært noe løft i prisene det siste året.

– Men mange tror at bunnen nå er nådd, da omsetningen av små leiligheter har økt, sier Carlsen.

Flesteparten av objektene som ligger ute på Finn ligger i Piemonte eller Aostadalen, i området opp mot Frankrike og Sveits, der kjøperne er ute etter gode vin- og/eller skiopplevelser. Det råeste objektet på nettet ligger da også her, i Nizza Monferrato, der Barolo-vinen kan nytes på godset til 25 millioner kroner.

Toscana og den italienske rivieraen er også med på listen, og Carlsen forteller at for de mindre bemidlede koster en leilighet med tre soverom langs kysten, fra den franske grensen til Napoli, fra 2,5 millioner kroner. – Eneboliger med svømmebasseng starter på fem millioner.

Amalfikysten er et av områdene der potensielle kjøpere kan velge blant de flotteste objektene. – Der ligger prisene på nivå med Cap Ferrat og Antibes i Frankrike, sier Carlsen.

Les også

Salgsrekord i Cannes:

– Flere kjøper urbant

For individualistene

– Tilbudet på nettet er lite. Hvorfor vil ikke vi nordmenn til Italia?

– Jo, vi vil det. Men det er individualistenes land. Nordmenn som vil kjøpe der nede vil ikke klynge seg sammen, men de vet hva de vil ha, de har preferanser og kriterier som retter seg mot helt spesielle objekter og områder, sier Carlsen. 


Les også:

Andre leser også: