Kapital

Slike uttalelser er ikke hverdagskost i Norge. Men det er heller ikke selskapet Crayon. Siden nyttår har selskapet mer enn doblet seg på Oslo Børs. Dessuten har de valgt en uvanlig toppledelsesmodell. Selskapet har to likestilte administrerende direktører. Takle kom inn som finansdirektør og rykket siden opp på samme nivå som Rune Syversen. Sistnevnte er en av gründerne i Crayon tilbake i 2002.

Annonse

– Jeg pleier å si at Torgrim er utenriksminister og jeg innenriksminister, sier Syversen.

Han sikter til hvordan de har fordelt oppgaver seg imellom.

– Vi kan ta beslutninger dobbelt så raskt og får halvert antall reisedager. Dessuten er det fint å ha en å sparre med, sier Syversen.

Børsen liker det Crayon gjør. Utviklingen siden nyttår har mildt sagt vært eventyrlig. Aksjen har gått fra 16 til 33 kroner. Det vil si en økning på 105 prosent på et halvt år, som ett av fire selskaper på Oslo Børs. Til sammenligning har Hovedindeksen steget med fem prosent og IT-indeksen ni prosent.

Kapitals anledning for å skrive om Crayon er de gode tallene. Like aktuelt er å få et innblikk i hvor mye de selv har tjent, og hvordan lede en kunnskapsbedrift. Ett av stikkordene er idrett. Sportsinteresserte lesere vil kjenne igjen Syversen fra hockey-Norge på 1990-tallet. Han spilte back på Vålerenga da laget ble seriemestere i 1995–1996-sesongen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn