Kapital

Valutakurs og skatt:

Beregning av tap ved salg av bolig i Danmark

Skapte hodebry: En fersk avgjørelse fra Skatteklagenemnda illustrerer at beregning av tap ved salg av bolig i utlandet kan by på problemer. (Illustrasjonsfoto) Foto: Mikkel Østergaard/NTB scanpix Samfoto
Publisert:2. september 2019

Ikke sjelden er transaksjoner som er foretatt i utenlandsk valuta relevant for norsk inntektsskatt. Fordi skattepliktige inntekts- og fradragsposter skal fastsettes i norske kroner, må en omregning finne sted. Men hvordan dette nærmere bestemt skal skje, reiser noen problemer.

En god illustrasjon (av dette og andre ting) gir en avgjørelse fra Skatteklagenemnda (av 8. mai i år, publisert 9. august). Skatteyteren og hans samboer hadde kjøpt en bolig i Danmark den 1. oktober 2011 for vel 1,2 millioner danske kroner. De bodde i boligen til 1. august 2013, og den ble solgt 1. mars 2016 for vel 850.000 danske kroner. Den 1. november 2014 flyttet skatteyteren til Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn