Kapital

Sterk vekst for amerikansk vin:

Bunn og topp fra California

San Francisco-området: Har et spesielt klima som er gunstig for å dyrke vindruer. Den velkjente morgentåken har også fått sitt eget navn og en twitterkonto, Karl The Fog. Med sine rundt 260 dager med sol ville det vært umulig å dyrke kvalitetsvin uten tåken som sprer seg som et teppe med kjølig dis og regnskyll inn over San Francisco Bay. ROBERT GALBRAITH Reuters
Publisert:14. juni 2019

De beste vinene er fortsatt gode kjøp fra solkysten i USA, men bestselgeren holder ikke mål.

Viner fra USA er stadig innom smaksbordet vårt. Noen er imponerende kvalitetsviner og svært gode kjøp. Andre er av dårlig kvalitet, preget av den masseproduksjonen den har blitt et offer for. Satt på spissen kan det knapt kalles vin. Blant annet Norges mest solgte vin fra USA, Falling Feather Ruby Cabernet, er å finne i den kategorien.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn