Kapital

Kapital ·  Bak kulissene:

Slik har vi gjort det

Kun formell makt: På Kapitals liste over Norges 100 mektigste kvinner vurderer vi reell makt, og ikke formell. Derfor når ikke hverken dronning Sonja eller kronprinsesse Mette-Marit opp på listen. Foto: Tobias Schwarz/NTB scanpix AFP
Publisert:16. mai 2019

For å gjøre listen over Norges mektigste kvinner så objektiv som mulig, og minimere graden av skjønnsutøvelse, har vi utarbeidet et sett med kriterier og prinsipper for rangeringen av makt.

Hvorfor er ikke dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit med på listen? Hvordan kan det ha seg at stortingspresidenten ikke er på topp, eller at høyesterettsjustitiarius først dukker opp på en 28. plass? Hvorfor mener vi den nye Hydro-sjefen er mektigere enn landbruksministeren? Og hvem er mektigst i DNB – styreleder Olaug Svarva eller finansdirektør og konsernsjefkandidat Kjerstin Braathen?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn