Kapital

Siden 2015 har tidligere administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, tronet på toppen av listen. Etter å ha sittet i sjefsstolen i interesseorganisasjonen med over 25.600 medlemmer i nærmere seks år, meldte Skogen Lund overgang til Schibsted på slutten av fjoråret, og faller dermed ut av organisasjonslisten. Peggy Hessen Følsvik rykker dermed opp til toppen av listen fra fjorårets andreplass.

Annonse

LO til topps

I 2017 ble Hessen Følsvik valgt som første nestleder i Norges største arbeidstagerorganisasjon, LO, med over 930.000 medlemmer. Hessen Følsvik er nå den mektigste kvinnen i LO-systemet etter at Gerd Kristiansen gikk av. Før nestlederstillingen i LO var hun første nestleder i Handel og Kontor før hun jobbet som førstesekretær i LO i fire år.

Årets tredjeplass går til Mette Nord som er forbundsleder i Fagforbundet – LOs mektigste forbund med over 365.000 ansatte.

Linda Bernander Silseth følger også opp et hakk fra i fjor og tildeles dermed andreplassen på årets liste. Hun debuterte på listen i 2017 takket være flere mektige styrelederverv, som blant annet styreleder i multimilliardforetaket Norsk Tipping og i Nasjonalmuseet.

 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn