Kapital

Næringsliv ·  Hilde Merete Aasheim til topps:

Må reise kjerringa i Hydro

Endringer: Norsk Hydros nye konsernsjef Hilde Merete Aasheim har ledet mange endringsprosesser i sin karriere. Som Hydro-sjef venter det nye. Foto: NTB scanpix/Lise Åserud NTB scanpix
Publisert:16. mai 2019

Børsverdien av Norsk Hydro er nå bare en tredjedel av hva den var da Hilde Merete Aasheim begynte der i 2005. Aasheims fremste oppgave blir å skulle mer enn doble dagens altfor dårlige lønnsomhet i industrikonsernet.

En gang var det mangslungne industrikonsernet Norsk Hydro Norges desidert mest verdifulle børsnoterte selskap. Hydro var kongen på haugen. I dag er Hydro en rendyrket, helintegrert aluminiumsprodusent som kun er Oslo Børs’ niende mest verdifulle selskap. Hydro er med en verdi på rundt 70 milliarder kroner klemt inne mellom Orkla på åttende og lakseoppdretteren SalMar på tiende plass.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn