Kapital

Kapital ·  Underskogen av dyktige damer:

Kvinner i vinden

Ny direktørjobb: Marte Gerhardsen overtok i år stillingen som utdanningsdirektør i Oslo Bendiksby, Terje NTB scanpix
Publisert:20. mai 2019

De har høye stillinger, tunge verv, betydelig ansvar og stor innflytelse – men når akkurat ikke opp på hovedlisten og dellistene over Norges aller mektigste kvinner. Dette er kvinner som likevel er i vinden, i helt tilfeldig rekkefølge.

Gerhardsen har overtatt stillingen som utdanningsdirektør i Oslo etter Astrid Søgnen, som gikk av fra stillingen før jul i fjor etter 18 år som sjef for Oslo-skolen. Gerhardsen kommer fra stillingen som divisjonsdirektør i Helsedirektoratet – etter at hun i flere år var leder for Tankesmien Agenda, som hun startet våren 2014. Før dette har hun jobbet som divisjonsdirektør i DNB, vært generalsekretær i CARE, samt ni år i Utenriksdepartementet, både som diplomat ved ambassaden i Jakarta og som rådgiver i FN-avdelingen og miljøseksjonen. Tilbake i tid var hun leder i AUF Oslo og medlem i AUFs sentral­styre. Gerhardsen har en mastergrad i statsvitenskap fra London School of Economics.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn