Kapital

Næringsliv ·  Gigantkrav fra Berge Gerdt Larsen:

Krever 900 mill. av staten

Oljeinvestor: Berge Gerdt Larsen er ikke like rik som på midt på 2000-tallet, men er fortsatt en aktiv oljeinvestor. Her på Pareto-konferansen i 2017. Foto: Iván Kverme
Publisert:4. juni 2019

Investoren Berge Gerdt Larsen sprenger alle tidligere rekorder for krav om økonomisk erstatning etter straffeforfølgning. Larsen krever over 900 millioner kroner av staten etter frikjennelsen av ham i 2016.

906.149.819 kroner er kravet som Berge Gerdt Larsen (66) nå retter mot staten. Det kommer etter at han i en nær elleve års periode, i årene 2006–2016, først ble siktet, tiltalt og dømt i tingretten - for så å bli fullt frikjent i lagmannsretten for grovt skattesvik og økonomisk utroskap.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn