Kapital

De mektigste kvinnene i helsesektoren:

Helse-Norges maktelite

Engasjert: Helse-Norges mektigste kvinne, Camilla Stoltenberg, har nok å henge fingrene i som øverste leder for landets største kunnskapsinstitusjon for folkehelse. Her med Karita Bekkemellem (t.v.) og Hege Gjessing (t.h.) på en rundebordsdiskusjon om fremtidens Helse-Norge. NTB Scanpix/Heiko Junge NTB Scanpix/Heiko Junge
Publisert:20. mai 2019

Det mangler ikke på kvinnelige topplederemner i helsesektoren, og i løpet av fjoråret har to nye kvinner inntatt de viktige rollene som styreledere i Helse Midt-Norge og Helse Nord.

I år som i fjor troner direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg på topp som den mektigste kvinnen i Helse-Norge. Hun har et brennende engasjement for helse, og fremstår som like opptatt av forebygging som behandling, noe som antageligvis vil bli stadig viktigere fremover. Stoltenberg er utdannet innen sosiologi og medisin ved Universitetet i Oslo og medisinsk antropologi ved University of California. Hun ble ansatt i Folkehelseinstituttet i 2001 og spilte en viktig rolle i avsløringene av forskningsjukset til Jon Sudbø. 61-åringen fremstår som en sterk og handlekraftig leder, med store ambisjoner, og utøver enorm innflytelse over norsk helsevesen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn