Kapital

Næringsliv ·  Exit ektefellebeskatning:

Gammelt stridsspørsmål i skatteretten forsvinner

Foreslår endringer: Selv om regjeringens forslag til justeringer av reglene om skattlegging av ektefeller blir vedtatt, er det ikke helt uten betydning i skatteretten at skatteyteren er gift. Bildet viser finansminister Siv Jensen (Frp) etter pressekonferansen om revidert nasjonalbudsjett 2019. Solum, Stian Lysberg NTB scanpix
Publisert:30. mai 2019

Skattlegging av ektefeller har vært et stridsspørsmål i årtier, særlig på 1900-tallet. Nå forsvinner siste rest, praktisk talt uten at man vil merke det.

Revidert nasjonalbudsjett inneholder ofte forslag til viktige skattelovsendringer. Denne gangen var det lite av den slags. Men ett forslag, som hevdes å ha ubetydelige virkninger både rettslig og økonomisk, setter en sluttstrek for en klassisk problemstilling: Hvordan skattlegge ektefeller? Eller mer presist: I hvilken grad skal ektefeller anses som en enhet (skattlegging under ett, sambeskatning) eller som to adskilte subjekter (individbeskatning) ved skattleggingen?


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn