Kapital

Næringsliv ·  Norges mest verdifulle fintech-selskap:

Vipps så tar de netthandel

Seieren er vår: DNBs konsernsjef Rune Bjerke (t.v.) og Vipps-sjefen Rune Garborg kunne høsten 2017 feire at både sparebankenes mCash og de nordiske storbankenes MobilePay var utkonkurrert i Norge. Med på laget kom da Elisabeth Haug fra mCash etter en fusjon med sistnevnte. Kallestad, Gorm NTB scanpix
Publisert:16. mai 2019

For å opprettholde rakettveksten satser Norges hittil mest suksessfulle fintech-selskap Vipps både på digital regningsbetaling, å bli den foretrukne innloggingsfunksjonen for netthandel i Norge, samt betaling i butikk med QR-kode.

Da Vipps fusjonerte med selskapene BankID og BankAxept i fjor sommer ble det fusjonerte selskapet priset til litt over fire milliarder kroner. Det gjorde “nye Vipps” til det klart mest verdifulle norske fintech-selskapet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn