Kapital

Det har gått inflasjon i å bruke betegnelsen “indrefilet“ i eiendomssammenheng, men sjelden treffer beskrivelsen bedre enn for tomten som NRKs flytting frigjør på Marienlyst. Nær 85 mål og mulighet til å bygge mellom 1.200 og 1.500 boliger, pluss næringsbygg, i et av hovedstadens aller beste nabolag, lokker de fleste som har ønske om, eller behov for, å plassere noen milliarder kroner relativt trygt.

Annonse

– Det er interessant å megle et salg hvor potensielle kjøpere flagger sin interesse gjennom mediene, sier Håkon Styrvold, ansvarlig for transaksjonsavdelingen hos næringsmegleren Newsec. Styrvold og meglerveteran Årstein D. Holthe i Hadrian Eiendom har felles mandat på salget av den svært ettertraktede NRK-eiendommen.

– Interessen i markedet er veldig høy, konkluderer meglerduoen etter å ha sendt ut en kortfattet pre-marketing, eller teaser, til norske, nordiske og internasjonale aktører samt hatt møter med flere titalls interessenter og nysgjerrige. De anslår at ti forskjellige miljøer for tiden regner seriøst på prosjektet.

– Det er unikt at så mange vurderer et slikt prosjekt, det tror jeg aldri har skjedd før, sier Styrvold. Det ligger i alle fall an til å bli norgeshistoriens dyreste tomt – på ett og samme gårds- og bruksnummer: 46 107. For 20 år siden var Holthe med på å selge Fornebu for 3,2 milliarder kroner, men salget omfattet den gang flere tomter.

Les også

Forbrukerelektronikk:

Sony dytter Bose ned fra tronen


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn