Kapital

Det er torsdag kveld før påske, og parkeringsplassen på nordsiden av Bjerke travbane er nærmest tom. Det er ikke løpsdag, men i det siste har det ofte vært glissent på parkeringsplassen selv når det er løp på banen. Denne torsdagen er det åpent møte på Hestesportens Hus, og representanter for miljøet, i hovedsak medlemmer av Oslo Travklubb, har møtt opp for å lufte sin frustrasjon over Det Norske Travselskap (DNT).

Annonse

Det har lenge vært allment kjent at parkeringsplassen på nordsiden er solgt til Selvaag Bolig, som vil bygge boligblokker på området. I mars/april ble medlemmene gjort oppmerksom på at Selvaag Bolig også har inngått en kontrakt med DNT via Bjerke Travbane Eiendom (BTE) om kjøp av 40 dekar tomt på sørsiden av Bjerke travbane – rett ved eneboligbebyggelsen på Bjerke. Dette området er i dag brukt som stallplass, trening og aktivitetsområde for travklubben.

– Dette området er arvesølvet fra våre forgjeng- ere, og det har DNT solgt uten at vi som medeiere har blitt orientert, sier tidligere styreformann i DNT, Øistein Eriksen, til Kapital.

Han er ordstyrer for kveldens debatt, og han har tidligere på dagen varslet at han tror debattklimaet blir hardt.

– Det er mange som er sinte. Travklubben har alltid hatt stallplass her, og vi har hevd på det. Det virker pussig på alle oss at hestefolk med viten og vilje selger unna det beste rekrutteringsområdet vi har i norsk travsport. Så, ja, jeg forventer en ganske opphetet debatt.

Les også

Det er slutt på Netflix’ alenetid:

Utfordrerne i kø for streaming-gigant


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn