Kapital

Næringsliv ·  Cannabis-aksjer til himmels:

Hett tema for norske forvaltere

”Big business”: Regulatoriske endringer har gjort cannabis til en stadig mer betydningsfull global industri. Nå granskes de etiske sidene ved slike investeringer av norske forvaltere. BLAIR GABLE BLAIR GABLE © Hegnar Media
Publisert:1. mai 2019

Bare de siste ukene har tusenvis av nordmenn hamstret cannabisaksjer. Industrien som produserer cannabis har blitt så stor at den er umulig å overse for den norske finansbransjen.

Regulatorisk oppmykning i Nord-Amerika, samt økt fokus på cannabisplantens medisinske bruksområder, har trukket investorer til cannabissektoren i den grad at aksjekursutviklingen til flere av de største selskapene har vært nær uovertruffen så langt i år. Utviklingen har blitt sammenlignet med den bitcoin og andre kryptovaluta opplevde høsten 2017.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn