Kapital

Glassmakerfamilien Riedel fra Østerrike har solgt glass i 263 år, eksporterer til 125 land og omsatte i 2018 for 2,5 milliarder kroner. Aktiviteten speiles tydelig i dagens administrerende direktør og ellevte Riedel-generasjon ved roret, 41 år gamle Maximilian Josef Riedel. Maximilian har rundt 200 reisedøgn i året og er tilsynelatende ulastelig antrukket i hvert eneste ett av dem. Onsdag morgen på Hotel Continental angriper han dagen med et bitt forbeholdt folk med konkurrenter i hælene. Mannen oser kontroll, krav og en viss mangel på morgenkaffe. Noe som preger innledende runder:

Annonse

– Siden jeg tok over bedriften har Riedel hatt en fantastisk utvikling. Vi fornyer oss hele tiden. De siste ti årene har vi introdusert en ny serie på markedet hvert år. Vi er kreative, og tilbakemeldingene jeg får forteller at akkurat denne evnen til å skape nyheter skiller Riedel fra konkurrentene våre, slår Maximilian fast nærmest på automatikk mens han dømmer dagens omgivelser.

Etter hvert beveger morgenen seg inn i smulere farvann, med rom for marginalt oppbrettede skjorteermer, utsikt over Oslofjorden og litt bakverk. Forretningsmannen virker å puste lettere. Bitt er blitt til sjarm.

– Oslo er en virkelig vakker by. Jeg skulle gjerne ha brukt mer tid her.

Les også

20 høyt plasserte medarbeidere har byttet lag:

Fortsatt isfront mellom Fredriksen og Trøim


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn