KapitalVin

KapitalVin · Ukens vintips

Rimelig og velsmakende hverdagsvin

Et ansikt du ikke glemmer Foto: Svein Lindin
Publisert:7. mars 2019

Ukens vintips er et lite funn om du ønsker deg en økologisk, velsmakende vin. Server vinen i store glass og nyt den fruktdrevne stilen fra Spania

Vinprodusenten Francisco Gómez holder til nær Villena i Sør-Spania og er en selvstendig vinprodusent uten et sterkt produsentnavn eller arv fra tidligere generasjoner. Målet er å tilby vindrikkere noe unikt og spesielt med stedegen smak og karakter. Bodegas Francisco Gómez ble grunnlagt så sent som  i 2001 og vinmarkene ligger ca 700 meter over havet i et  område hvor  mikroklima som alltid har vært perfekt for vin og olivenlunder. Vingården er på 3500 hektar hvor bare 250 hektar er vinranker og 350 hektar olivenlunder.  Kjølige netter og varme dager og moderat med regn bidrar til flott syrlighet til druene. Vinen passer utmerket til svin og kyllingretter.

Francisco Gòmez

2017, 85

Annonse

Middels rød farge. Krydder, anis og mørke bær på duft og smak. Markerte tanniner og god syrlighet. Anis, krydder og mørke bær i ettersmaken.

Les mer
  • Storfe, Lam og sau Passer til
  • Cabernet Sauvignon, Bobal Drue
  • Spania, Valencia Område
  • Bod. Francisco Gòmez Produsent

 

 ”Glad i mat og vin? Last ned Norges nye vin-app; Smakeappen Lastet ned over 8.000 ganger!” www.smakeappen.no

 

 

 


Les også:

# Torsdag 21.november 2019

Ukens vintips: Perlende trender

Følg med hver torsdag kl 13:00. Viner som begeistrer vinjournalist Svein Lindin legges til grunn for ukens vintips.

22 min lesetid

40 under 40:

De nye stjernene i norsk næringsliv

Kapital har plukket ut noen av de mest spennende kvinnene og mennene i norsk næringsliv under 40 år. Noen er allerede godt plassert i topposisjoner innenfor sine felt, mens de andre er på vei dit.

15 min lesetid

Andre leser også: