Kapital

Næringsliv ·  Verdens største hurtigbåtprodusent utvider:

Bygger opp produksjon i Kina

Tvinges til innovasjon: – Det er viktig å finne konkurransedyktige løsninger når man holder til på et lite sted. Det er ikke bare å gå over gaten for å finne seg en ny jobb, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa. Til venstre finansdirektør Even Rønnekleiv. Anders Horntvedt Anders Horntvedt © Hegnar Media
Publisert:21. mars 2019

Innerst i en fjordarm på Vestlandet ligger verdens største produsent av hurtigbåter. Nå blar eierne av Brødrene Aa opp for å bygge ny kapasitet i Østen.

GLOPPEN, SOGN OG FJORDANE: – Det er alltid spennende når en båt skal ut på prøvetur. Vi har gitt løfter for hastighet, drivstofforbruk, støynivå og miljøutslipp. Selv om det pleier å gå bra, er det mye som skal klaffe likevel, sier Tor Øyvin Aa (62), daglig leder i komposittverftet Brødrene Aa.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn